Kabulavis drives fra Valdres

Kamran Mir Hazar driver kabulpress.org
Foto: Sigrid Havig Berge/NRK

Afghanistans eneste usensurerte nyhetsside på nett drives fra Øystre Slidre i Valdres.

Afghanistans eneste usensurerte nyhetsside på nett drives fra Øystre Slidre i Valdres.

Journalisten Kamran Mir Hazar kjemper en daglig kamp for menneskerettigheter i hjemlandet, via pc-en i Valdres.

Hver eneste dag bruker Kamran Mir Hazar flere timer foran datamaskinen. Han oppdaterer Afghanistans mest populære nettsidekabulpress.org fra kjellerleiligheten.

Nettsiden har lesere fra hele verden, og har rundt 25000 besøkende. På nettsiden kabulpress.org publiserer han nyheter om urettferdigheter som skjer i Afghanistan. Noe av det han skriver mest om er korrupsjon.

I følge Kamran er listen over korrupte ledere lang. Dessuten mener han at land som Norge, som støtter Afghanistan økonomisk, må stille sterkere krav til mottakeren. Pengene kommer ikke frem til de som virkelig trenger hjelp, mener Kamran.

På grunn av sitt engasjement har Kamran vært fengslet to ganger i Afghanistan, og i februar kom han til Norge etter å ha fått innvilget politisk asyl. Nå vil han fortsette arbeidet med nettsiden, og håpet er at afghanere flest vil få et bedre liv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *